maanantai 23. maaliskuuta 2015

Valaisin rakkautta

Pari vuotta meni jalkavalaisimen etsinnässä. Viime marraskuussa laitettiin tilaukseen BoConceptin Outrigger valaisin. Saimme sen pitkän odottelun jälkeen viikonloppuna kotiin ja heti tuli sellainen olo, että tämä ei ole yhtään hyvä! Seuraavana päivänä soiteltiin Vepsäläiselle ja yritettiin saada vaihto-oikeus valaisimeen, joka onneksi pienen selvittelyn jälkeen onnistuikin.


Perjantaina töiden jälkeen hypättiin autoon ja lähdettiin lampun vaihtoon. Tuossa tohinassa meinasin jo vähän lämmetä, kun vaihtaminen ei ollutkaan ihan niin helppoa mitä ajateltiin ja alkoi jo vähän tuntua, että sopivaa valaisinta ei tilalle löydy. Minun mäkättäessä O muisti valaisimen, jota ehdotin jo viimeksi ja johon hän ei lämmennyt. Tämä valaisin löytyi edelleen liikkeestä ja lopulta kannoimme sen kotiimme.


Kyseessä on DoctorDesignin Helmat valaisin. Doctor Design kertoo itsestään näin:

"Valaisimia, kalusteita ja tekstiilejä tuottava Doctor Design Oy on suomalaisen sisustamisen omaperäinen ja itsenäinen tunnelmantekijä. Doctor Designin tuotteissa ilmaisu, mukavuus ja toimivuus yhdistyvät saumattomasti. Petri Vainion suunnittelemat valaisimet ja huonekalut valmistetaan Suomessa.

Lääkärit hoitavat ihmisiä, arkkitehdit ja muotoilijat parantavat ympäristöä; Doctor Design parantaa arkea!"


Valaisimessa on ruostumattomasta teräksestä kiillotetut jalat ja valaisimen "helmat" ovat paloturvallista kangasta. Kangas pujotellaan spiraaliin, joka luo valon ympärille kerroksia ja näin pehmentää valoa hurjasti. Valoisutehosta ei kuitenkaan joudu tinkimään pätkääkään. Kankaan voi pestä tarvittaessa ja silityksen jälkeen ottaa uudestaan käyttöön. 


Pitäisi näköjään luottaa vaistoon ja "vaimoon" näissäkin asioissa, vai mitä O? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti