tiistai 17. maaliskuuta 2015

Magnoliapuun oksa

Perjantai puskaa ostaessani oli vakkari kukkakauppaamme vihdoin tullut myös Magnoliapuun oksia. Valikoin kukkakauppiaan avustuksella itselleni oksan, jossa oli kaksi nuppua. Hoito-ohjeeksi neuvottiin kuumavesi ja toivotettiin onnea, että nuput aukeavat. Eilen toinen nupuista tiputti "kuoret" ympäriltään ja toinen näytti oli jo hiukan auki. Tänään herätessäni toinen nuppu oli auki melkein kokonaan!

Mielestäni oksa on super kaunis! Se on aika rouhea, koska oksassa ei tosiaan ole muuta, kuin nuo muutamat nuput. Kukka taas on iso ja hauraan näköinen. Sen terälehdet ovat isohkot ja ne aukeavat kauniisti! Loppu viikko näyttänee miten toisen nupun käy. Hintaa okslla oli 3 euroa, joten sijoituksenakaan se ei ollut paha.


Luin netistä hieman tietoa magnolia puusta ja selvisikin, että se menestyisi myös suomessa. Itseäni vastaan ei ole moisia vielä tullut,mutta pari blogia kyllä löysin, jossa magnoliaa pohdittiin osaksi pihaa. Magnolia kukkii noin toukokuun tienoilla, ennen kuin siihen tulee lehdet. Ainakin kuvien perusteella täydessä kukassa oleva puu on upea!




Ehkä sit seuraavan kodin pihalla meilläkin vois olla oma Magnoliapuu? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti