maanantai 6. toukokuuta 2013

Meidän piha

Kaikki lumet on nyt sulanut ja ekaa kertaa ikinä nähdään meidän piha kevät kukoistuksessaan. Käytiin katsomassa tätä asuntoa syksyllä, jolloin piha oli täynnä lehtiä ja näytti todella ankealta. Kauppoja tehdessä oli jo lumet maassa, joten odotimme kovasti onko niitä lehtiä haravoitu ja miltä se meidän piha oikeasti näyttää.

Viime viikolla yhtenä aurinkoisena päivänä käytettiin hieman aikaa siihen, että mietittiin mitä pihalle tullaan tekemään. Tämähän olikin törkeän vaikeaa, koska piha on kapea mutta pitkä ja osa siitä on rinnettä.

Eilen käytiin ostamassa maailman rumin piha kaluste: MUOVINEN RUOKAILURYHMÄ! Teki niin pahaa, mutta ajatuksissa on jo se uusi hieno terassi, ne uudet hienot kalusteet, jotka hankitaan syksymmällä toivottavasti alesta. Eli asenne on siis, tämä on vain väliaikaista ja voihan siihen laittaa pöytäliinan :)

Nyt vähän kuvia meidän pihasta tällä hetkellä ja johonkin väliin hieman suunnitelmia, siitä mitä sille tapahtuu..


Meidän piha siis tosiaan yltää tuonne ylhäällä häämöttävään aitaan saakka, sivuilla rajana on varastojen takaseinät. Kuten huomaa piha on aika "rehevä". Siellä on paljon kaikenmaailman kasveja, marjapensaita, puita ja kukkia (joita todellakin on jokapuolella) ja mitään ei oikeastaan ole hoidettu. Oon jotenkin ihan hukassa mitä tälle pitäisi tehdä? Ei mulla oo koskaan ollut pihaa, jota mun pitäis hoitaa tai suunnitella. Toiveena olisi saada helppohoitoinen piha, jossa viihdytään sekä me, että koira. Istutukset mielellään ruukkuihin, niin nekin on  heti helpommat.







Terassi on jo nyt kooltaan melko suuri, mutta silti suunnitelmissa olisi vielä entisestään suurentaa sitä, lähinnä pihavaraston oven edustalle. Terassin reunoista löytyy ihme koloja, joista lähtee ilmeisesti köynnöskasveja. Tullaan siis luultavimmin purkamaan koko homma ja rakentamaan uusi tilalle. Heti terden reunasta kasvaa kaksi omenapuuta, jotka tekisi mieli laittaa sileäksi heti. Ne on sen uuden terassin tiellä. Ruokailuryhmä mahtu paremmin sille puolelle ja toinen puoli kalustetaan kakkos olohuoneeksi ja auringonotto paikaksi.

Pihalla on myös kirsikkapuu, joka varjostaa kokonsa puolesta ehkä vähän liikaa. Sen kohtaloa ei ole vielä päätetty. Komposti saa lähtöpassit.

Nyt ostettiin vihreätä rautalanka aitaa, väliaikaisratkaisuksi ennen, kun naapureiden kanssa päästään yhteisymmärrykseen siitä, mitä pihojen väliin laitetaan. Se aita pitää koiran omalla pihalla vähän paremmin kuin nykuinen käskyttäminen. Teuvon lempiharrastus, kivien etsiminen lopetetaan niin, että kaikki alle kahden nyrkinkokoiset kivet hävitetään. Herra saa niillä turmeltua vain hampaansa. Puhuttiinpa myös, että pihaan laitetaan siirtonurmikko.

Tässä hyvin sekavaa ajattelua pihasta. Saa nähdä mitä kesä tuo tullessaan ja miltä tuo piha näyttää, kun puut alkaa vihertää yms. Mielihän voi muuttua moneen kertaan.

Ostin eilen Askosta kaksi hurrikaania, jotka ilahduttivat kivalla ulkonäöllään ja edullisuudellaan. Pakettiin kuului itse lyhdyn lisäksi hiekka ja kynttilä ja hintaa oli vain 10€. Niitä sai kahdessa muodossa ja kahden värisellä hiekalla. Meille kotiutui kaksi valkoista, hiukan pyöreämpilinjaista Hurrikaania.




Tälläistä tällä kertaa.. Illalla laitetaan sisustustarra makkarin seinään ja sen jälkeen voisin postailla makkarin remppamuutoksesta. Nyt taidan hakea haravan ja lähteä auringon paisteeseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti