sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Vaatehuone

Tietynlaista ylellisyyttä elämään tuo mielestäni isot ja avarat vaatesäilytystilat. Nykyisestä kodistamme makuuhuoneemme yhteydestä löytyy pukeutumistila isoine vaatekaappineen. Tulevaan taloon taas rakentuu makuuhuoneen yhteyteen vaatehuone, josta on käynti läpi myös kodinhoitohuoneeseen.


Vaatehuoneen kaapistot tulevat mitä todennäköisimmin Ikeasta. Olen yrittänyt nyt pari kertaa piirtää Ikean suunnitteluohjelmalla vaatekaappia, mutta jostain syystä se ei ole ollut täysin yhteistyöhaluinen kanssani. Vaan eipä mitään. Näköjään siinäkin harjoitus tekee mestarin ja tänään sain aikaan jotain julkaisukelpoista. Viimeistelyt vielä Paintilla niin avot!

Vielä rakenteilla olevan vaatehuoneen mitat tulevat olemaan noin 2780x2030. Korkeutta on 2600. Vaatehuone jakaantuu niin, että kahden kaapiston välissä kulkee käytävä. Toiselle puolelle tulee kaappia 2,75 metriä, syvyys 58 cm (lukuunottamatta yhtä kaappikokonaisuutta, jonka syvyys tulee olemaan takamenevien putkistojen takia 35cm) ja toiselle 2,25 metriä, syvyys 35 cm,. Vaatehuoneeseen tulee sähköjen ryhmäkeskus, joten se verottaa toiselta seinältä tilaa. Vaatehuoneesta on käynti myös käyttöullakolle, johon saa näppärästi jemmaan matkalaukut ja kausivaatteet kuten talvitakit ja -kengät.

Nyt rungot on laskettu toisella seinällä 3x75cm + 1x50cm ja toisella 3x75cm leveiksi. Tarkastusmittauksen jälkeen voimme vielä vahvistaa mitat, mutta ne tulevat tuskin hirveästi muuttumaan.




Kaappien sisusten suhteen ei olla vielä tekemässä lopullista päätöstä. Ensin mennään Ikeaan katsomaan mitkä ratkaisut tuntuisivat järkeviltä ja paljonko esim. laatikoita voi olla päällekkäin, että ne ovat vielä toimivia. Lisäksi täytyy tsekata kenkäsäilytysasiat kuntoon. niitä kun on meillä molemmilla aika paljon. Näillä sisuksilla hintaa runkoineen kertyi yhteensä 1360€. Hintaa olisi saanut huudatettua hieman alemmaksi, jos umpilaatikoiden sijasta olisi valinnut ritilälaatikot tai pelkät hyllyt. Minusta umpinaisetlaatikot kuitenkin ovat huomattavasti rauhallisemmat ja siistimmät, kun kokonaisuuteen ei tule ovia ollenkaan.

Nyht hyvät vinkit Ikean Pax-kaapistoihin ja niiden sisuksiin ovat enemmän kuin tervetulleita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti