keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kiireetön aamu ja vähän remppasuunnitelmia

Tän aamun oon saanut viettää ihan keskenäni kiireettömästi. Pitkästä aikaa on sellain fiilis, ettei oo kiire minnekään (tai olis, mut mä tarviin tän hetken). Nukuin pitkään ja söin ravitsevan aamiaisen.



 Kuitenkin kokoajan remppa asiat pyörii mielessä ja ajattelinkin nyt jakaa vähän mein remonttivaiheita ja suunnitelmia täällä:)

Laitanpa ihan ekaksi tähän pohjakuvan asunnosta niin on helpompi hahmottaa, mitä ollaan tekemässä/tehty ja missäpäin asuntoa. Käytännössähän siis koko asunto tullaan remontoimaan. Aikataulu menee niin, että joulu-tammikuun aikana remontoidaan kaikki muut tilat, paitsi kylpyhuone ja sauna. Niiden remontti koittaa toivottavasti kesällä :) Lisäksi sekä etu- että takapihalle tehdään terdee kesänaikana.
Vasemmalla puolella ala- ja oikealla yläkerta
 Heti meille asuntoon sisälle tullessa vastassa on "ihana" vihreä eteinen.  Eteiseen laitetaan tummanharmaa laattalattia. Laatat ovat kooltaan aikas suuria suorakulmioita. Aluksi oli tarkoitus vain maalata, sekä tuo IHANA (NOT!) kaakeliseinä ja lasikuitutapetti sekä vaihtaa wc:n ovi ja purkaa kaari olohuoneen ja eteisen välistä. Ettei kuitenkaan menisi liian helpoksi, niin kaarihan oli liimattu erittäin hyvin kiinni siihen tapettiin ja sitä irroittaessa tapetti repeytyi niin pahasti, että se tullaan suurimmaksi osaksi ottamaan pois. Kaakeliseinä levytetään uudestaan ja saadaan näin piiloon sekin hirvitys.
























Siinä tuo kaari vielä osittain pystyssä. Myös tuo karmiva hyllykkö purettiin pois.

Sitten pikku wc. Täällä on aika viidakkomainen tunnelma, jonka kruunaa tuo wc-pöntön kansi. Täällä aiotaan vain maalata sekä seinät, että lattia. Lisäksi vaihdetaan pönttö sekä laitetaan pitkälle seinustalle taso ja allas. Peilikaapin tilalle tulee peili ilman kaappia:D























 Seuraavaksi keittiö. Siellähän on myös ihana vihreä tunnelma. Aiomme kuitenkin sen viedä pois ja tilalle tulee Kvik:n Mano sarjan valkoiset kaapistot sekä musta komposiittitaso. Kaikki kodinkoneet integroidaan, että pienessä keittiössä säilyisi mahdollisimman yhtenäinen linja. Vasemman puoleinen kuva on ns. ennen kuva ja oikealla puolella tämänhetkinen tilanne, tosin nyt sen ympäristöä on siistitty. Keittiöön asennetaan vanhan laatan päälle sama laminaatti, joka tulee muuallekin asuntoon.






















Olkkariin ja ruokailutilaan asennetaan laminaatti vanhan parketin päälle. Muutoin seinille ja kattoon vaan laitetaan valkoista maalia. Myös portaat maalataan valkoisiksi ja siinä nyt olevat ruskeat huopa askelmat vaihdetaan johonkin, en vielä tiedä mihin.. Ollaan jo hankittu ihan älyttömän makee ruokapöytä ja tuolit. Ne odottaa vielä noutoaan varastossa:)


Seuraavaksi siis yläkertaan.Suurin muutos tapahtuu ehkäpä täällä. Tällä hetkellä yläkerrassa ei enää ole kolmea makuuhuonetta. Yhdistimme pation puoleiset makuuhuoneet yhdeksi suureksi kokonaisuudeksi, joka on avoin aulaan. Siihen tulee meidän makuuhuone, sekä toiseenpäähän suuri pukeutumistila ja vaatekaapisto. Juuri myyjän asentama parketti revittiin irti ja tilalle tulee keskiharmaa laminaatti, kuten muuallekin asuntoon.

Alla otetut kuvat ovat kutakuinkin samasta kohdasta otetut ennen ja nykyhetki. Harmaan seinän eteen tulee tv tasoksi lipasto ja myös sänky sijaitsee tälläpuolella tilaa.




 Portaiden yläpäähän oli rakennettu säilytystila, joka sai meidän remontissa lähteä. Toki myös tuo pirteä keltainen maalautuu valkoiseksi mahd. pian. ;)




Tänne toiselle puolelle makuuhuonetta tuleekin se ihana vaatekaapisto. Ikkunan alle laitetaan jonkinsortin meikkaus/työtaso muutoin seinät peittyvät liukuovi kaapistolla. Kattoon tulee kaksi erillistä koteloa johon upotetaan Led-valoja ja samalla saadaan sähköjohdot piiloon.

 

 Tällä hetkellä remontti on siinä vaiheessa, että ns. vieras-/työhuone (kph:n vieressä oleva pikku makkari) On nyt kaapistoa vaille valmis.  Siihen tullaan hakemaan Ikeasta PAX-kaapisto. Huomasin, että mulla ei ole sieltä laisinkaan kuvia :( 

Kylpyhuoneen remontti tehdään tosiaan vasta kesällä ja siksi, en ole sitäkään vielä ikuistanut.

Tälläisiä tunnelmia meillä.. Nyt onkin hyvä heittää remppavaatteet niskaan ja lähteä kohti uutta kotia heilumaan maalitelan kanssa. Illemmalla valitsemaan tapettia makuuhuoneeseen (on muuten vaikeeta) ja ostamaan valkoista telkkaria.

Energistä päivää itse kullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti