maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kylppärin kasvojenkohotus

Miltäs kuulostaisi kylppärin totaalinen ilmeenmuutos kolmessa päivässä? Meistäkin se kuulosti liian hyvältä ollakseen totta, mutta päätettiin silti lähteä kokeilemaan. Monen viikon kylppäriremontin aikatauluttaminen elämäämme olisi hyvin haastavaa, eikä eläminen remonttipölyn keskellä houkuta ollenkaan. Rahaakin kuluisi helposti reilun kymppitonnin verran! Tähän löytyi kuitenkin kevyempi vaihtoehto niin ajan, pölyn kuin rahankin kannalta.


Kuulin ystävältäni, että kylpyhuoneiden kaakelit voi pinnoittaa ja lähdin googlettamaan asiaa. Googlailun tuloksena päädyin tamperelaisen Ceramid Oy:n nettisivuille. Laitoin tarjouspyynnön menemään ja noin tunnin kuluttua siitä, firmassa yrittäjänä toimiva Teemu jo soittelikin. Teemu vastaili kysymyksiini ammattitaitoisesti ja saimme sovittua arviointikäynnin seuraavalle viikolle, Arviointikäynnin aikana Teemu kertoi asiantuntevasti pinnoittamisesta myös O:lle, joka oli huomattavasti epäluuloisempi pinnoittamista kohtaan. Arviointikäyntiin kuului luonollisesti myös tilojen mittaaminen ja tarjous projektista. Olimme positiivisesti yllättyneitä siitä, että pinnoittaminen pystyttiin totetuttamaan nopealla aikataululla, jo parin viikon sisällä.



Päätöksenteko oli lopulta helppo ja pääsisäisviikolla meidän kolmenpäivän kylppärin kasvojenkohotus alkoi. Ensimmäisen remppapäivän aikana Teemu irroitteli paikoiltaan kalusteet ja suihkun, suojasi paikat, joihin pinnoitteen ei tarvinnut mennä ja teki seinille tarvittavat alustustyöt.



Toisena remppapäivänä kotiin saapuessani kaakeleiden päälle oli laitettu decotile -keraamipinnoite. Ceramid Oy kertoo pinnoitteesta seuraavaa: 

"Decotile:n ominaisuudet pohjautuvat hybridikemiaan, joka takaa erittäin lujan kiinnittymisen, kulutuskeston ja helpon puhtaanapidon. Pinnoitus on pitkäikäinen ratkaisu joka myös parantaa tilan hygieniaa. "

Pinnoitukseen saatavilla ollut värivalikoima oli erittäin laaja, mutta me valitsimme turvallisen himmeän valkoisen. Pinnoitettu pinta on helposti puhtaana pidettävä ja mikä parasta, koska se menee myös saumakohtiin, niiden puhtaanapito helpottuu huomattavasti. Teemu pinnoitti myös kylppärikalusteen siniset pinnat samalla pinnoitteella, joten sekin uudistui kertaheitolla.


Kolmantena päivänä Teemu viimeisteli pinnoituksen, laittoi kalusteet takaisin paikoilleen ja tiivisti "saumat" silikonilla. Kylppäri oli supersiisti tämän remontin jäljiltä. Samana päivänä putkimies tuli asentamaan uuden hanan ja suihkun paikoilleen. Torstaiaamuna päästiin jo kokeilemaan miltä uudistettu kylppäri tuntuu ja kyllä, hyvältä ja niin valoisaltahan se tuntuu! 




Parin viikon käyttökokemuksella olemme olleet erittäin tyytyväisiä niin työn jälkeen, kuin käyttömukavuuteenkin. Ja se hinta, noin neljäsosa kokonaisvaltaisesta kylppärirempasta. 


Aikamoinen maraton postaus, mutta pakko vielä kysyä, että mitä olet mieltä tästä muutoksesta? Taidetaan joutua vaihtamaan vielä tuo allaskalusto uuteen raikkaampaan vaihtoehtoon..

15 kommenttia:

  1. Tuohan on hyvä!! :)

    VastaaPoista
  2. Vieläkö on kylppäri pysynyt hyvänä? Mietityttää miten pinnoite kestää vuosia, mutta siitähän teilläkään ei nyt vielä ole mitään tietoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolisen vuotta on kylppäri ollut käytössä ja mitään ongelmaa ei pinnoitteen kanssa ole ainakaan toistaiseksi ollut. Päinvastoin, esim. siivoaminen on helpompaa, koska saumoihin ei jää lika kiinni samalla tavalla kuin ennen. Vähän harmittaa ettei pinnoitettu myös lattiaa.

      Poista
  3. Hinta kiinnostaa. Tuo neljäsosa täysrempasta ei kerro mitään. Itse tehtynä täysremppa on vajaa 2000e kun taas teetettynä jotakin väliltä 5-15 000e. Hintahaitari on järkyttävän suuri jos teetättää.

    Siis, paljonko on neliöhinta noin karkeasti pinnoituksella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Itse emme olisi kykeneet remonttia tekemään eikä näin nopealla aikataululla täysi remontti olisi ollut mahdollinenkaan. Saimme hommaan urakkatarjouksen ja siinä ei ole erikseen eritelty neliöhintaa. En nyt muista ulkoa kuinka monta pinnoitettavaa neliötä kylpyhuoneessamme on. Mikäli asia kiinnostaa enemmän suosittelen ottamaan yhteyttä suoraan yrittäjään, joka osaa antaa suuntaa-antavan neliöhinnan.

      Poista
  4. Lopputulos näyttää hienolta! Kylpyhuoneeseeni tehdään tällainen Decotile-pinnoitus viikon päästä. Hintahaitari on tietääkseni 150-200 e/m2. Hinta riippuu pohjan kunnosta. Aluksi meinasin pinnoituttaa vain puoli kylppäriä, mutta tulin siihen tulokseen, että koko homma kerralla, niin saa saman valkoisen sävyn seiniin. Lattia tulee harmaaksi (ral 7040). Päivitän samalla kaikki kalusteet kylppäristä. Huh huh, jännittää. Pekka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Kerro ihmeessä olitko tyytyväinen hommaan! Meillä ollaan nyt kylvetty pinnoitetussa kylppärissä reilu puolivuotta ja olemme olleet todella tyytyväisiä. Vähän harmittaa ettei vaihdettu koko kalustoa samalla.

      Poista
  5. Hienon näköinen tuo uusittu kylppäri. Kuinka tuo pinnoite on kestänyt käyttöä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Pinnoite on kestänyt niinkuin on luvattukin, eli erinomaisen hyvin. Olen ollut erityisen tyytyväinen esimerkiksi siihen, ettei hiusväri ole jäänyt laattojen saumoihin, josta se on ollut aiemmin haastava puhdistaa.

      Poista
  6. Moikka, ollaan mietitty mieheni kanssa pinnoitusta ja halusin kysyä miltä pinnoitus näin vuoden päästä näyttää? Kun olen lukenut monilta sivuilta että kestävävyys ei ole ihan sitä luokkaa mitä luvataan vaan pinta naarmuuntuu ja lohkeilee helposti. Ja oletteko katsoneet kosteuksia koska kyseinen pinnoite ei hengitä ollenkaan vaan jättää kosteuden pinnan alle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos kommentista. Jostain syystä se on mennyt ihan ohi, joten pahoittelen, että vastaamisessa kesti. Meillä ei olla kyllä havaittu pinnoitteessa mitään halkeilua tai naarmuuntumista. Kosteusmittauksia ei olla tehty, mutta nekin tullaan tekemään varmasti, ennen kuin kämppä menee myyntiin. Voisin tehdä tarkemman syynnin kylppäriin tässä joku päivä ja postailla sitten löydöksistä kuvien kera.

      Poista
  7. Itse Käytettiin Whitetile yritystä tekemään decotile-pinnoitus. Valitettavasti heidän työntekijät amatöörejä, jotka eivät millään meinaa saada pinnasta siistiä. Meillä käyttivät 3 viikkoa kylppärin seinän pinnoittamiseen sillä jättivät laattoihin valumajälkiä ja muita tarhroja. EIvät myöskään osanneet suojata kylppäriä tarpeeksi hyvin.

    Itse pinnoite materaalina ihan kohtuullista. Lattiaan laitettiin kuitenkin mikrosementtiä, mitä Whitetile ei sitäkään meinannut mitenkään saada siistiksi.

    Yhteenvetona materiaalit kohtuullisia, mutta Whitetile yritystä ei kannata missään nimessä käyttää. Heidän kanssa työskentely on muutenkin vaikeata, sillä tyyppejä on vaikea saada kiinni. Laskun laittavat kyllä innokkaasti vaikka mitään ei olisi oikeesti saatu valmiiksi.

    VastaaPoista
  8. Heippa, tiedustelisin miltä teidän pinnoite tällä hetkellä näyttää, onko pysynyt hyvänä? Pohdimme josko laittaisimme seiniin ja lattiaan pinnoitteen tässä kevään aikana ja olisi mukava kuulla kokemuksia kestävyydestä. Kiitos!:)

    VastaaPoista
  9. Meillä myös sama mietinnässä kuin muillakin kommentoijilla. Erityisesti kiinnostaa, kuinka hyvin tällainen pinnoite kestää laattojen pinnoilla. Monet yritykset esimerkiksi https://kodinplaza.fi/ sivustolla suosittelevat kaakelimaalia ja osa tällaista "kaakelilaasti" –tyyppistä ratkaisua. Päädymme todennäköisesti itse keraamipinnoitteeseen jos se vain on kestävä ratkaisu myös pitkällä aikavälillä.

    VastaaPoista